Heel wat mensen die plots geconfronteerd worden met een chronische aandoening zijn op zoek naar betrouwbare informatie over die aandoening, naar contactadressen en naar zelfhulpgroepen in hun regio. Naast de informatie die U krijgt bij Uw huisarts of specialist, kan U terecht bij het Vlaams Patiëntenplatform VZW ( tel.016/230526). Deze organisatie telt meer dan 110 aangesloten leden; allemaal patiëntenverenigingen.

Op de website van deze organisatie – Vlaams Patiëntenplatform – kan U onder de rubriek ‘leden’ de websites vinden van al deze patiëntenverenigingen (in oranje kleur). In ieder van deze websites kan U nadere informatie vinden over de betreffende aandoening, de courante behandelingen, het verloop van de ziekte, de regionale beschikbaarheid van zelfhulpgroepen voor patiënten en mantelzorgers, contactadressen,…
De namen van de websites zijn oranjegekleurd en onderlijnd. Als U erop klikt wordt U verbonden met de betreffende website van uw keuze
(bv. ALS-liga België vzw).

Als een vereniging nog geen eigen website heeft, kan U de contactgegevens vinden op de website van – Trefpunt Zelfhulp –
Op die website vind U ook een goede zoekmachine om te zoeken op ‘aandoening’; tevens bevat deze website gegevens over lokale zelfhulpgroepen.

Om te vermijden dat kwetsbare personen via commerciële websites op kosten worden gejaagd in hun zoektocht naar informatie over hun aandoening is er op de website http://www.mijngezondheid.belgie.be een link voorzien naar de website – Gezondheid en Wetenschap –  Deze website, volledig gefinancierd door de Vlaamse Overheid, bevat betrouwbare informatie over alle mogelijke aandoeningen en remediëringen.

Heb je graag een duidelijk overzicht van zorgorganisaties en hun adressen in uw omgeving? Zoek je een woonzorgcentrum, huisarts, (thuis)verpleegkundige, kinesitherapeut of apotheker?
Vind snel de passende hulp op https://www.desocialekaart.be/ ; een objectieve en betrouwbare website voor de Vlaamse zorg- en welzijnssector. Eens u zich op deze website bevindt, krijg je meteen een zoekbalk te zien m.b.t. zorgvoorzieningen en zorgverstrekkers in Vlaanderen.
In de zoekbalk “wie of wat zoek je?” tik je in welke hulpverlener of zorgorganisatie je zoekt (vb: thuisverpleging, kinesitherapeut, huisarts, …)
In een volgende zoekbalk “Waar?” vul je je gemeente of regio in. Na je klikt op zoeken krijg je de adressen van hulpverleners of diensten die je zocht.

VPP Logo JPEG
trefpunt zelfhulp
gezondheidenwetenschap
logo-Sociale-Kaart-Vlaanderen-300x154

©2024 VZW Multi assist

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account